Facebook Linkedin Instagram

The Hôpital Enfant-Jésus Integrative Cancer Centre & Radio-Oncology – Better Care for More Patients

Launched in 2013 and set to end in 2025, this major construction project includes an overhaul of the existing Enfant-Jésus hospital, and over 2,000,000 square feet of new building space, including the integrative cancer centre (CIC) and radio-oncology building in which Beaubois carried out millwork. The CIC is the largest cancer centre in Quebec and among the largest in Canada, designed to meet increasing demand in the coming years. Overall, the new facilities will provide a breadth of much needed additions and specialized services that include 8 more operating rooms, 300 more individual rooms, 39,000 more oncology consultations per year, and optimized care in traumatology, hematology-oncology, radiation therapy, and neuroscience.

In the radio-oncology centre, the Beaubois team installed all millwork and casework, using plastic laminate and solid surface materials. This included panelling and furniture in hospital rooms and exam rooms, as well as fan coils with aesthetic cladding in all rooms. In the concrete radio-oncology bunkers, Beaubois installed millwork and high-tech decorative metals, working with 12-inch concrete walls.

The integrative cancer centre features Beaubois panelling and other millwork throughout most offices, exam rooms, and change rooms, over five floors and in four quadrants. The team also built reception desks, incorporating glass and metal components.

In order to meet tight deadlines, Beaubois coordinated several teams carrying out simultaneous work, on multiple floors. Thanks to this efficiency and a close collaboration with other service providers, the project was completed according to schedule.